new

ស្លឹកគ្រៃ ​គឺជា​រុក្ខជាតិ​ម្យ៉ាង​ដែលប្រជាជន​ខ្មែរ​យើងចំណាំ​ដាំ​ចោល​នៅ​តាម​ផ្ទះ និងតាមចម្ការដំណាំ ព្រោះ​តែ​វា​ជា​រុក្ខជាតិ​ដែល​ងាយ​ដាំដុះ​ និងងាយលូតលាស់បំផុត​។ ក្រៅពី​ធ្វើ​ជា​គ្រឿងផ្ស ...

tinako @ 2018-1-19 08:00
tinako @ 2018-1-19 08:00
new

ខ្ញី​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព និង​ជា​ជំនួយ​ក្នុង​ការ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ដូច​ជា ឈឺក្រពះ ចង់​ក្អួត និង​ចាញ់កូន ។ មិនត្រឹមតែមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពតែប៉ុណ្ណោះទេវាមា ...

tinako @ 2018-1-18 08:00
tinako @ 2018-1-18 08:00
new

ផ្សិតដែលលោកអ្នកធ្លាប់ទទួលទានមានច្រើនប្រភេទហើយមានរសជាតិឆ្ងាញ់មួយបែបផ្សេងៗគ្នា មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះទេវាមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនខុសៗដែលអ្នកមិនធ្លាប់បានដឹងពីមុនមក។ ខាងក្រោមនេះជាឈ្មោះផ ...

tinako @ 2018-1-17 08:00
tinako @ 2018-1-17 08:00
new

ផ្លែប៉ោមមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់តែមួយមុខប៉ុណ្ណោះទេតាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវ បានឲ្យដឹងថា ការញុាំផ្លែប៉ោម ផ្ដល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព។ ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍ផ្លែប៉ោមជាច ...

tinako @ 2018-1-16 08:00
tinako @ 2018-1-16 08:00
new

ត្របែកមិនត្រឹមជាផ្លែឈើ ដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ត្រូវពេញគេពេញនិយមទទួលទាននាពេលបច្ចុប្បន្ន មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះទេវាថែមទាំងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាពថែមទៀតផង។ ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោ ...

tinako @ 2018-1-15 08:00
tinako @ 2018-1-15 08:00
new

ការទទួលទានអាហារគឺពិតជាសំខាត់ណាស់ចំពោះសុខភាពរបស់លោកអ្នក​ ជាពិសេសអាហារពេលព្រឹក​។ ប្រសិនបើអ្នកអាចងើបទាន់ពេលព្រឹកព្រលឹមដើម្បីស្រស់ស្រូបអាហារពេលព្រឹកហើយ ទទួលទានទឺកឃ្មុំ ក្រូចឆ្មា ក្តៅអ៊ុន ...

tinako @ 2018-1-14 08:00
tinako @ 2018-1-14 08:00
new

គ្រាប់ល្ពៅ គឺជាគ្រាប់ធញ្ញជាតិម៉្យាងដែលមានប្រភពមកពីផ្លែល្ពៅ។ ដែលអ្នកគ្រប់គ្នាប្រាកដជាបានដឹងហើយថាផ្លែល្ពៅមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើន ប៉ុន្តែអ្នកប្រហែលជាមិនបានយកចិត្តទុកដាក់ពីអត្ថប្រយោជន៍រប ...

tinako @ 2018-1-13 08:00
tinako @ 2018-1-13 08:00

អាហារ គឺពិតជាសំខាន់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់មនុស្សយើងម្នាក់ៗ វាមានអត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងប្រសិនបើអ្នកទទួលទានវាតាមក្បួនខ្នាតត្រឹមត្រូវ តែផ្ទុយទៅវិញប្រសិនបើអ្នកទទួលទានមិនត្រូវតាមពេលរបស់វាអាចបណ្ដាល ...

tinako @ 2018-1-12 08:00
tinako @ 2018-1-12 08:00

ផ្កាចន្ទ​ គឺជាគ្រឿងទេសម្យ៉ាងដែលមានក្លិនក្រអូប ហើយគេអាចយកវាទៅធ្វើម្ហូបដើម្បីឲ្យអាហារកាន់តែមានក្លិនឈ្ងុយគួរឲ្យចង់ទទួលទាន មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះទេគេអាចយកវាទៅធ្វើជាភេសជ្ជៈដើម្បីសម្រក់ទម្ងន់ ...

tinako @ 2018-1-11 08:00
tinako @ 2018-1-11 08:00

ផ្លែឪឡឹកមិនត្រឹមតែឆ្ងាញ់បំពេញជាតិទឹកប៉ុណ្ណោះទេ វាក៏សម្បូរទៅដោយអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ទ្រទ្រង់រាងកាយមនុស្សយ៉ាងច្រើនលើសលប់ក្នុងចំណោមផ្លែឈើជាច្រើនមុខទៀត។ ផ្លែឪឡឹកមានសារជាតិ Lycopen និង Citrulline ដែ ...

tinako @ 2018-1-10 08:00
tinako @ 2018-1-10 08:00

សម្រស់ គឺជារឿងដ៏សំខាន់សម្រាប់មនុស្សស្រី ដែលកំពុងតែព្រួយបារម្ភ។ ជាពិសេសដើមទ្រូង គឺជាផ្នែកមួយនៃភាពទាក់ទាញរបស់មនុស្សស្រីគ្រប់រូប​​ ពេលខ្លះមនុស្សស្រីដើម្បីមានដើមទ្រូងធំ ត្រូវប្រើថ្នាំគីមី ...

tinako @ 2018-1-9 08:00
tinako @ 2018-1-9 08:00

អ្នកប្រាកដបានដឹងហើយថាក្រូចសើច ពិតជាមានអត្ថប្រយោជន៍ណាស់ទាំងសាច់ សំបក និងស្លឹក។ គេអាចយកស្លឹកវាសម្រាប់ធ្វើជាគ្រឿងផ្សំក្នុងអាហារ ដើម្បីកម្ចាត់ខ្លិនឆ្អាប ចំណែកឯសំបកនិងសាច់វាគេអានប្រើធ្វើជា ...

tinako @ 2018-1-8 08:00
tinako @ 2018-1-8 08:00
tinako @ 2018-1-7 08:00
tinako @ 2018-1-7 08:00

អាហារមានច្រើនប្រភេទហើយការទទួលទានអាហារ អាចធ្វើឱ្យអ្នកទទួលបាននូវគុណសម្បតិ្ត និងគុណវិបត្តិ ជាពិសេសវាអាចប៉ះពាល់ដល់ការឡើងទំងន់ និងចុះទម្ងន់របស់អ្នក ដូច្នេះហើយអ្នកគួរតែស្វែងយល់ពីអាហារណាដែល ...

tinako @ 2018-1-6 08:00
tinako @ 2018-1-6 08:00

ផ្កាខាត់ណាគីជាបន្លែដែលល្អសម្រាប់សុខភាពវាជាប្រភេទអាហារពណ៌ស គេអាចយកវាទៅចំអិនជាអាហារបានជាច្រើនមុខ​​ ចំពោះជាតិរបស់វាអាចទទួលយកបាន។ អ្នកប្រាកដជាធ្លាប់ញាំុផ្កាខាត់ណា​ តើអ្នកមានដឹង​ទេ​ ...

tinako @ 2018-1-5 08:00
tinako @ 2018-1-5 08:00

អ្នកប្រាកដជាធ្លាប់ទទួលទានសណ្ដែកខៀវហើយ មែនទេ? ជាការពិតណាស់គេអាចយកវាច្នៃជាអាហារជាច្រើនដូចជាបង្អែម និងទឺកសណ្ដែកជាដើម វាពិតជាមានរសជាតិឆ្ងាញ់។ ប៉ុន្តែអ្នកប្រហែលជាមិនធ្លាប់ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍ ...

tinako @ 2018-1-4 08:00
tinako @ 2018-1-4 08:00

ទឹកឃ្មុំត្រូវបានគេស្គាល់យូរមកហើយថាជាអាហារបំប៉នដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាព។ ទឹកឃ្មុំអ្នកអាចទទួលទានដោយផ្ទាល់ឬអាចលាយជាមួយគ្រឿងផ្សំចំណីអាហារផ្សេងទៀត។ ហើយអ្នកក៏អាចប្រើវាជាមួយភេសជ្ជៈដូចជា ...

tinako @ 2018-1-3 08:00
tinako @ 2018-1-3 08:00

គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នគឺជាគ្រាប់ម្យ៉ាងដែលមានប្រភពមកពីផ្កាឈូករ័ត្ន។ អ្នកបានដឹងហើយថាផ្កាឈូករ័ត្នមានភាពស្រស់ស្អាតណាស់ ចំណែកឯគ្រាប់របស់វាក៏មានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដែលអ្នកមិនធ្លាប់បានដឹងពីមិនម ...

tinako @ 2018-1-1 23:51
tinako @ 2018-1-1 23:51

អ្នកប្រាកដជាដឹងច្បាស់ហើយថាម្ទេសមានរសជាតិហឺរពិបាកក្នុងការទទួលទាន ប៉ុន្តែក៏ជាគ្រឿងដើម្បីបន្ថែមរសជាតិម្ហូបអាហារឲ្យកាន់តែមានរសជាតិឆ្ងាញ់។ តើអ្នកដឹងទេថាម្ទេសមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះ? ...

tinako @ 2018-1-1 08:00
tinako @ 2018-1-1 08:00

ផ្សិតចំបើង គឺជាផ្នែកមួយនៃរុក្ខជាតិដែលជាប្រភពប្រូតេអ៊ីនដ៏ល្អសម្រាប់រាងកាយ។ លើសពីនេះទៀត, វាក៏មានអាស៊ីដអាមីណូសំខាន់ចាំបាច់និងពេញលេញសម្រាប់សុខភាពរាងកាយ ជាការប្រសើរណាស់ខាងក្រោមអត្ថប្រយោជន ...

tinako @ 2017-12-31 08:00
tinako @ 2017-12-31 08:00

អ្នកខ្លះប្រហែលជាឆ្ងល់ថាហេតុអ្វីបានជាគេធ្វើដូច្នេះ។ ហេតុអ្វីខ្ញុំគួរញ៉ាំស្អាត? តើវាមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះសម្រាប់ខ្ញុំ? ចូរចងចាំថាការញ៉ាំស្អាតមិនមែនជារបបអាហារទេ វាជាវិធីមួយនៃការបរិភោគ។ ...

tinako @ 2017-12-29 08:00
tinako @ 2017-12-29 08:00

ស្លឹកស្រូវគឺជាផ្នែកមួយនៃស្មៅបៃតង ហើយបរិមាណដ៏ច្រើននៃវីតាមីននិងសារធាតុរ៉ែត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងស្រូវបៃតង រួមមានប៉ូតាស្យូម កាល់ស្យូម ម៉ាញេស្យូម ជាតិដែក ស្ពាន់ ផូស្វ័រ ម៉ង់ហ្គាណែ ស័ង្កសី ដោយ b ...

tinako @ 2017-12-28 08:00
tinako @ 2017-12-28 08:00

ផ្លែផាសិន( Passion)មាន​រសជាតិជូរខ្លាំង ប៉ុន្តែបច្ចុប្បន្នមនុស្សភាគច្រើនតែងតែប្រើវាដើម្បីធ្វើភេសជ្ជៈយ៉ាងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ តើអ្នកដឹងទេថាអត្ថប្រយោជន៍ផ្លែផាសិនមានអ្វីខ្លះ? ខាងក្រោមនេះជាអត្ ...

tinako @ 2017-12-27 08:00
tinako @ 2017-12-27 08:00

ស្រី្តមានផ្ទៃពោះគឺជាអំឡុងពេលដែលទទួលទានអាហារត្រូវប្រុងប្រយ័ត្ន ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានអាហារមិនល្អវាអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពទារកនៅក្នុងផ្ទៃ។ ដូច្នេះហើយអ្នកគួរជៀសវាងអាហារដែលស្រី្តមានផ្ទៃព ...

tinako @ 2017-12-26 08:00
tinako @ 2017-12-26 08:00

ពេលភ្ញាក់ពីដំណេក ជាការល្អអ្នកគួរតែទទួលទានទឹកក្តៅឧណ្ណៗមួយកែវមុន​ពេលដុសធ្មេញនិងទទួលទានអាហារ អ្នកនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល ដែលអ្នកមិនធ្លាប់ដឹងពីមុនមក។ ខាងក្រោមនេះជាអ ...

tinako @ 2017-12-25 08:00
tinako @ 2017-12-25 08:00

ផ្លែចេកគឺជាផ្លែឈើដែលពេញនិយមនិយមដែលមនុស្សជាច្រើនតែងតែទទួលទានវា​ ហើយចំពោះតម្លៃវិញគឺថោកសមរម្យល្មមទទួលយកបាន។ វាមានរសជាតិឆ្ងាញ់មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះទេ វាថែមទាំងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភ ...

tinako @ 2017-12-24 08:00
tinako @ 2017-12-24 08:00

តើអ្នកធ្លាប់ញាំុផ្លែទន្លាប់ទេ? ប្រាកដជាធ្លាប់ហើយមែនទេ? ជាការពិតណាស់់ផ្លែទន្លាប់មិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេថែមទាំងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដែលអ្នកមិនធ្លាប់ដឹងពីមុនមក។ ខាងក្រ ...

tinako @ 2017-12-23 08:00
tinako @ 2017-12-23 08:00

ខ្ទឹមបារាំងអាចមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ក៏ដូចជាធ្វើអោយផ្សាភ្នែកផងដែរ នេះហើយជាមូលហេតុដែលបណ្ដាលអោយអ្នកមិនទទួលទានខ្ទឹមបារាំង។ ប៉ុន្តែប្រហែលជាមិនដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ខ្ទឹមបារាំងនោះទេ​ ចូរស្វែងយល់ព ...

tinako @ 2017-12-22 08:00
tinako @ 2017-12-22 08:00

តើអ្នកធ្លាប់ទទួលទានផ្លែគូលែនដែរឬទេ? អ្នកប្រាកដជាធ្លាប់ទទួលទានផ្លែគូលែនហើយវាមិនត្រឹមតែមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់តែប៉ុណ្ណោះទេថែមទាំងមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពជាច្រើនទៀតដែលអ្នកមិនធ្លាប់ដឹងថែមទ ...

tinako @ 2017-12-21 08:00
tinako @ 2017-12-21 08:00

មនុស្សមួយចំនួនធំប្រាកដជាចូលចិត្តញាំុការ៉េមព្រោះវាមានរសជាតិឆ្ងាញ់និងផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព។ អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពទទួលបានប្រសិនបើអ្នកទទួលទានការ៉េមក្នុងបរិមាណតិចតួចប៉ុណ្ណោះ។ ជា ...

tinako @ 2017-12-20 08:00
tinako @ 2017-12-20 08:00

ពោតត្រូវបានគេរាប់បញ្ជូលថាជាផ្លែឈេឺក៏ដូចជាបន្លែដែលអាចយកវាទៅធ្វើម្ហូបបាន​ មិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេវាក៏មានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាពដែលអ្នកមិនធ្លាប់បានដឹង។ ខាងក្រោ ...

tinako @ 2017-12-19 08:00
tinako @ 2017-12-19 08:00

កាហ្វេពិតជាល្អណាស់ចំពោះសុខភាព។ វាត្រូវបានផ្ទុកជាមួយនឹងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនិងសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមានប្រយោជន៍ដែលអាចជួយបង្កើនសុខភាពរបស់អ្នក។ តាមការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថាអ្នកទទួលទានកា ...

tinako @ 2017-12-18 08:00
tinako @ 2017-12-18 08:00

ផ្លែប៉ោមគឺជាផ្លែឈេឺដែលពេញនិយមមានរសជាតិជូរអែនឆ្ងាញ់ព្រមទាំងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាពដែលអ្នកមិនធ្លាប់ដឹង៖ [*]ផ្លែប៉ោមជួយក្នុងការរំលាយអាហារនិងបញ្ហារំលាយអាហារ [*]ជួយការពារមហារីក [*]ផ ...

tinako @ 2017-12-17 08:00
tinako @ 2017-12-17 08:00

តើអ្នកធ្លាប់ទទួលទានតែរុក្ខជាតិទេ? ជាការពិតណាស់ការពិសារតែរុក្ខជាតិ និងធ្វើអោយរាងកាយមានអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ និងកក់ក្តៅ ពិសេសក្នុងអំឡុងពេលរដូវរងាមានអាកាសធាតុត្រជាក់ កាពិសារតែក្តៅៗ ១កែវ អាចជ ...

tinako @ 2017-12-16 08:00
tinako @ 2017-12-16 08:00

វីតាមីនC គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់បំផុត វាជាវីតាមីនដែលរលាយក្នុងទឹក (បរិមាណច្រើនលើសលប់ត្រូវបានបញ្ចេញចេញពីខ្លួនតាមរយៈតម្រងនោម) និងជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល។ អ្នកទាំងអស់គ្ន ...

tinako @ 2017-12-15 08:00
tinako @ 2017-12-15 08:00

ម្ហូបអាហារហឹរពិតជាមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែក៏មានអត្ថប្រយោជន៍គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលមួយចំនួនសម្រាប់អ្នកទទួលទានវា​នេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានអាហារដែលហឹរ៖ [*]ជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺ ...

tinako @ 2017-12-14 08:00
tinako @ 2017-12-14 08:00

ផ្លែទំពាំងបាយជូរមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជូរអែម គេអាចយកផ្លែទំពាំងបាយជូរទៅឆ្នៃជាស្រាទំពាំងបាយជូរ,ដំណាប់ និង ទឹកផ្លែឈើជាដើម មិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេវាមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពដូចជា៖ [*] ...

tinako @ 2017-12-13 08:00
tinako @ 2017-12-13 08:00

តើទឹកដោះពពែល្អសម្រាប់សុខភាពឬ? នៅក្នុងភូមិឥណ្ឌាប្រជាជនជាច្រើនតែងតែចូលចិត្តទឹកដោះគោពពែជាងទឹកដោះគោ។ នៅឥណ្ឌាមានអ្នកគាំទ្រជាច្រើនលើទឹកដោះពពែហើយពួកគេទាំងអស់អះអាងថាវាល្អសម្រាប់សុខភាព។ តើទឹ ...

tinako @ 2017-12-12 09:57
tinako @ 2017-12-12 09:57

ភីហ្សានិងប៊ឺហ្គ័រពិតជាផ្តល់នូវការពេញចិត្តចំពោះរសជាតិរបស់វាប៉ុន្តែអាហារទាំងនេះធ្វើអោយរាងកាយរបស់អ្នកឡើងទម្ងន់។ ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយបានរកឃើញថាអាហារដែលសំបូរជាតិកាឡូរីនេះអាចបង្កើនហានិភ័ ...

tinako @ 2017-12-11 08:00
tinako @ 2017-12-11 08:00

អ្នកធ្លាប់តែទទួលទានខ្ទឹមនៅក្នុងម្ហូបអាហារប៉ុន្តែអ្នកដឹងទេថាខ្ទឹមមានឥទ្ធិពលខ្លាំងណាស់និងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដូចខាងក្រោម៖ [*]ព្យាបាលជំងឺរលាក។ [*]កាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល។ [*]ល ...

tinako @ 2017-12-9 08:00
tinako @ 2017-12-9 08:00
Next »

Quick post

255 255 characters limited
You have to log in before you can post Login | Register Now

Points Rules

Like Us On Facebook,You know you want to.

category rules

no rules
GO TopHome PagNextCustomerMobile V
To Top