• jupi
  • Moderator

11Follower

  • jupi
Facebook Twitter Google+ Share

អាហារទាំង ៥ ប្រភេទដែលធ្វើឱ្យកើតប្រកាំង

[Copy link]
292147 0
Share


4329.jpg

១. ស្រាបៀរនិងស្រាក្រហម

ជាតិអាល់កុលប្រភេទណាក៏ដោយអាចធ្វើអោយប្រកាំងបាន ។ យ៉ាងណាមិញជាតិអាល់កុលអាចធ្វើឱ្យមនុស្សឈឺក្បាលប្រកាំងជាទៀងទាត់និងឈឺក្បាល ។ ជាតិអាល់កុលផ្ទុកអាស៊ីតអាមីណូដ្រាមរ៉ូមកម្រិតខ្ពស់ ដែលជាមូលហេតុនៃការឈឺក្បាល។ ជាតិអាល់កុលក៏បណ្តាលអោយខ្សោះជាតិទឹកផងដែរដែលនេះជាមូលហេតុដែលអ្នកត្រូវបានលើកទឹកចិត្តឱ្យផឹកទឹក ។

២. សូកូឡា

សូកូឡាក៏ជាចំនុចមួយទៀតនៅក្នុងបញ្ជីនៃអាហារដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាបានធ្វើអោយប្រកាំង ។ សូកូឡាផ្ទុកទៅដោយទ្រីមមីនដែលជាមូលហេតុនៃការឈឺក្បាលប្រកាំងជាច្រើន ។ ការញ៉ាំសូកូឡាជាញឹកញាប់កើតមានឡើងក្នុងអំឡុងពេលនៃការប្រែប្រួលអ័រម៉ូនរបស់ស្ត្រីដូចជាអំឡុងពេលវដ្តរដូវ ។ ប្រសិនបើអ្នកកត់សម្គាល់ថាការឈឺក្បាលប្រកាំងរបស់អ្នកជាញឹកញាប់កើតមកពីការញាុំសូកូឡា អ្នកប្រហែលជាត្រូវស្វែងរកអ្វីជំនួសឬបំបាត់វាពីរបបអាហាររបស់អ្នក ។

៣. អាហារជាតិផ្អែមសិប្បនិម្មិត

Aspartame គឺជាឈ្មោះនៃគ្រឿងផ្អែមសិប្បនិម្មិតដែលត្រូវបានប្រើយ៉ាងទូលំទូលាយហើយវាត្រូវបានរកឃើញជាញឹកញាប់មាននៅក្នុងបង្អែមកាឡូរីទាបនិងសូដ្យូរ៉ូម វាត្រូវបានលក់ជំនួសស្ករផងដែរ ។ ជាអកុសលជាតិផ្អែមសិប្បនិម្មិតនេះត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាកត្តាធ្វើអោយប្រកាំងមួយ ។ ពួកគេមិនសូវធ្វើឱ្យអ្នកធាត់ទេ ប៉ុន្តែវាបង្កឱ្យមានជម្ងឺឈឺក្បាលប្រកាំងផងដែរ។

៤. អាហាររហ័ស

មនុស្សគ្រប់គ្នាចូលចិត្តប៊ឺហ្គ័រ និងដំឡូងបំពងពីដ្រាយវ៍ ។ គ្រឿងផ្សំពិសេសទាំងនេះត្រូវបានឱ្យដឹងថាបានធ្វើអោយមានការឈឺក្បាលប្រកាំង ។

៥. អាហារដែលមានជាតិប្រៃ

បន្ទាប់ពីអាហាររហ័ស អាហារដែលមានជាតិអំបិលខ្ពស់ក៏ត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាអ្នកដែលនៅពីក្រោយការឈឺក្បាលប្រកាំងផងដែរ ។ សូដ្យូមគឺជាសារធាតុរ៉ែដែលរាងកាយរបស់យើងត្រូវការដើម្បីបន្ត  ជាអកុសលក្នុងម្ហូបអាហារដែលរៀបចំទុកជាមុនសុទ្ធតែបានប្រើប្រាស់អំបិលដើម្បីទុករក្សាអាហារទាំងនេះ​ ។ ភាពប្រែប្រួលក្នុងចំណីធ្វើឱ្យអាការៈប្រកាំងមានទំហំធំ ដូច្នេះត្រូវប្រាកដថាអ្នកធ្វើអ្វីដែលល្អបំផុតសម្រាប់អ្នក៕



ប្រែសម្រួល៖ jupi
ប្រភព៖ powerofpositivity
You have to log in before you can reply Login | Register Now

Points Rules

GO TopFast RepPreviousNext ThrBack LisCustomerMobile V
To Top