• tinako
  • Moderator

12Follower

  • tinako
Facebook Twitter Google+ Share

របៀបធ្វើនំពុម្ព

[Copy link]
276640 0
Share
20294369_297352867399737_1494759352937578340_n.jpg

+ គ្រឿងផ្សំ
- មេ​ម្សៅ 1ខាំ
-​ ល្ង 1កូនចាន
- សាច់ដូង​ចាស់​ល្មម 1ផ្លែ
- ខ្ទិះដូង 1កូនចាន
- ពងមាន់ (យកតែ​ផ្នែក​លឿង) 6គ្រាប់
- ស្ករស 1គីឡូក្រាម
- ប្រេងឆា និង​អំបិល កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ

+ របៀប​ផ្សំ​មេ​ម្សៅ
យក ម្សៅខ្សាយ1កំប៉ុង ច្របល់​ជាមួយ​ស្ករត្នោត​ឱ្យ​សព្វ រួច​ទុក​ផ្អាប់​ចោល​មួយ​យប់ នោះ​អ្នកនឹង​ទទួលបាន​មេ​ម្សៅ​សម្រាប់​យកមក​ធ្វើ​នំពុម្ព​ហើយ។

+ របៀប​ធ្វើ​នំពុម្ព
1. យក​ល្ង​ទៅ​លីង​ឱ្យ​ឈ្ងុយ​ទុក​មួយអន្លើ។
2. រួច​យក​មេ​ម្សៅ​ដែល​លាយ​ហើយ​នោះមក​លាយ​ជាមួយ​ល្ង​លីង សាច់ដូង ខ្ទិះដូង ពងមាន់ ស្ករស និង​អំបិល​លាយ​ចូលគ្នា​ឱ្យ​សព្វ ហើយ​ទុក​វា​ចោល​ប្រមាណ​ជា1ទៅ2ម៉ោង​ជាមុនសិន។
3. បន្ទាប់មក​សឹម​យក​ពុម្ព​ទទេ​មក​ដា​ក់លើ​ចង្ក្រាន​រហូតដល់​វា​ក្តៅ​ខ្លាំង ដើម្បី​កុំឱ្យ​ជាប់​ម្សៅ។
4. លាយ​ប្រេងឆា​ជាមួយ​ពងមាន់ រួច​កូរ​ឱ្យ​សព្វ ហើយ​សឹម​យក​ធាងចេក​ជ្រលក់​លាប​លើ​ពុម្ព​ឱ្យ​សព្វកន្លែង មុននឹង​ចាក់​នំពុម្ព។
5. ជា​ចុងក្រោយ គឺ​ត្រូវ​ចាក់​ម្សៅ​ចូល ហើយ​គ្រប​ទុកឱ្យ​ឆ្អិន និង​ឡើង​ក្រហម​ស្រួយ សឹម​ត្រឡប់​វា​ទៅ​ម្ខាង​ទៀត លុះ​ពេល​វា​ឆ្អិន​ល្អ​ទាំងសងខាង ទើប​ឆ្កឹះ​នំពុម្ព​នោះ​ចេញ​ជាការ​ស្រេច៕


អត្ថបទ៖ Tinako

You have to log in before you can reply Login | Register Now

Points Rules

GO TopFast RepPreviousNext ThrBack LisCustomerMobile V
To Top