• HooTa
  • Editor

1Follower

  • HooTa
Facebook Twitter Google+ Share

ប៉ុន្មានចំណុចខ្លីចំពោះអ្នកដែលចង់ដឹងពីការកែច្នៃ Yogurt

[Copy link]
413 0
Share
Yogurt គឺផលិតមកពីទឹកដោះគោដោយធ្វើការបន្ទុំ ។ បាក់តេរីដែលបង្កើតពី Yogurt នោះគេហៅថាមេ ( yogurt culture) ការបន្ទុំផលិតឡើងដោយស្ករ Lactose វាផលិតមកពីបាក់តេរីដែលបានមក lactic acid ។ ប្រូតេអ៊ីនក្នុងទឹកដោះគោដើរតួរយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការធ្វើអោយវាយភាពទឹកដោះគោមានលក្ខណៈល្អ ។ ទឹកដោះគោមានជាទូទៅនៅពាសពេញពិភពលោក ហើយទឹកដោះគោមានការពេញនិយមខ្លាំងក្នុងការប្រប្រាស់ខ្លាំងក្នុងការផលិត yogurt  ពីទឹកដោះគោ ដែលផលិតពីទឹកដោះគោ,ក្របី ,ពពែ , អូដ្ធ ។
Yogurt បានផលិត lactobacilii delbreuckii subsp និង Sterpto coccuus thermophiles បាក់តេរី ។ Lactobacilii និង  nifidobacteria គឺជាបា់តរីដលគេបន្ថែមនៅពេលគេដាក់មេក្នុង Yogurt ។

Untitled-4.jpg

ក. សារធាតុចិញ្ចឹមក្នុង yogurt
សារធាតុចិញ្ចឹមក្នុង yogurt មានសារធាតុទឹកដែលនៅក្នុងទឹកដោះគោមាន ៨១ភាគរយ ,ប្រូតេអ៊ីន៩ភាគរយ ,កាបូហ៊ីដ្រាត៤ភាគរយ ,ស្ករ៤ភាគរយ ។

ខ. វិធីសាស្រ្តក្នុងការកែច្នៃ yogurt
១. ដាក់កម្តៅទឹកដោះគោនៅសីតុណ្ហភាព ៨៥អង្សាសេ
២. បន្ទាប់កូរបញ្ចុះសីតុណ្ហភាពឱ្យនៅ ៤៥អង្សារសេ រួចដាក់មេ
៣. រក្សាវាទុកនៅក្នុងទូរបន្ទុំនៅសីតណ្ហភាព ៤៥អង្សារសេ ពិនិត្យបន្ទាប់ពី៧ទៅ១២ម៉ោងក្រោយ (អាចបិរភោគ​បាន​) ៕​


អត្ថបទ ៖ HooTa

You have to log in before you can reply Login | Register Now

Points Rules

GO TopFast RepPreviousNext ThrBack LisCustomerMobile V
To Top