• Orchid
  • Moderator

2Follower

  • Orchid
Facebook Twitter Google+ Share

៥​ យ៉ាងផលប៉ះពាល់នៃខ្ទឹមស

[Copy link]
415 0
Share
ខ្ទឹមសគឺជាផ្នែកមួយនៃគ្រឿងផ្សំសំខាន់បំផុតនៅក្នុងផ្ទះបាយ វាមិនត្រឹមតែត្រូវបានប្រើសម្រាប់ចម្អិនអាហារទេប៉ុន្តែវាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាថ្នាំផងដែរ។ ខ្ទឹមសជួយការពារកុំឱ្យមានជំងឺជាច្រើនដោយសារតែលក្ខណៈសម្បត្តិនៃឱសថ។ ទោះជាយ៉ាងណា, ដូចអ្វីគ្រប់យ៉ាងមានគុណសម្បត្តិនិងគុណវិបត្តិផ្ទាល់ខ្លួនរបស់វាដែរ។ នៅទីនេះដែរយើងនិងចែករំលែកផលប៉ះពាល់មួយចំនួនបើយើងទទួលទានលើសកំណត់ ៖
garlic.jpg
១ ក្លិនស្អុយ
វាមានសារធាតុគីមីជាច្រើននៅក្នុងខ្ទឹមសដែលអាចជួយដល់ដង្ហើមមិនល្អ។
២ កន្ទួលស្បែក
ការញ៉ាំខ្ទឹមសលើសអាចបណ្តាលអោយមានការរលាកស្បែកនិងកន្ទួលក្រហម។ ខ្ទឹមសមានអង់ស៊ីមដែលគេហៅថា alliinase ដែលជាធម្មតាបណ្តាលអោយមានកន្ទួលលើស្បែក។
៣ ឈឺក្បាល
យោងតាមការសិក្សាជាច្រើនការប្រើប្រាស់ខ្ទឹមសឆៅអាចជំរុញដល់សរសៃប្រសាទទីបីដើម្បីបញ្ចេញសារធាតុ neuropeptides ដែលទៅដល់គម្របនៃខួរក្បាលនិងបណ្តាលឱ្យឈឺក្បាល។
៤ វាអាចធ្វើអោយការឆ្លងទ្វារមាសកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ
រឿងសំខាន់មួយដែលត្រូវចងចាំនៅពេលដែលទទួលរងពីការឆ្លងមេរោគតាមទ្វារមាសគឺការជៀសវាងការញ៉ាំខ្ទឹមសដែលវាអាចធ្វើឱ្យកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរដល់ការឆ្លងមេរោគផ្សិតដោយការរលាកជាលិកាទន់នៃទ្វារមាស។
៥ អាចបណ្តាលឱ្យក្អួតនិងក្រហាយទ្រូង
យោងតាមការស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថាការប្រើប្រាស់ខ្ទឹមសឆៅក្នុងបរិមាណលើសអាចបណ្តាលអោយក្អួតនិងចុងដង្ហើម។ ដូច្នេះដើម្បីជៀសវាងបញ្ហានេះអ្នកអាចកំណត់ការទទួលទានខ្ទឹមស។


ប្រភព៖ ndtv
អត្ថបថដោយ៖  Orchid​​


You have to log in before you can reply Login | Register Now

Points Rules

GO TopFast RepPreviousNext ThrBack LisCustomerMobile V
To Top