• Brown
  • Moderator
  • Brown
Facebook Twitter Google+ Share

ប្រទេសថៃនឹងកាត់បន្ថយការនាំចេញស្ករសនៅឆ្នាំ ២០១៨

[Copy link]
282 0
Share
ប្រទេសថៃដែលជាប្រទេសនាំចេញស្ករសជាប់ចំណាត់ថ្នាក់ទីពីរធំជាងគេរបស់ពិភពលោកដែលនាំស្ករសបន្ទាប់ពីប្រទេសប្រេស៊ីលត្រូវបានគេកាត់បន្ថយការនាំចេញរបស់ខ្លួននៅឆ្នាំ ២០១៨ នៃឯកសារស្ករឆៅដោយថាយ៉ាងហោចណាស់ ៥០០,០០០តោន នៅឆ្នាំ 2018 នេះខណៈពេលដែលតម្លៃទីផ្សារនាំចេញត្រូវបានធ្លាក់ចុះយ៉ាងខ្លាំង។ យោងតាមទិន្នផលស្កររបស់ប្រទេសថៃត្រូវបានព្យាករណ៍ថានឹងឈានដល់កម្រិតកំណត់ត្រាចំនួន១៤,៣លានតោន នៅក្នុងឆ្នាំនេះ។ តួលេខនេះបានបង្ហាញថា ២,៦លានតោន នឹងត្រូវបានគេទុកបម្រុងមួយឡែកសម្រាប់ការប្រើប្រាស់ក្នុងស្រុកនិងនៅសល់ជាង ១១ លានតោនទៀតត្រូវបានគេនាំចេញ។
Untitled-1.jpg

លោក Worawan Chitaroon អគ្គលេខាធិការនៃការិយាល័យក្រុមប្រឹក្សាដំណាំអំពៅនិងស្ករស Office of Cane and Sugar Board (OCSB) បានមានប្រសាសន៍ថា នេះគឺជាការកាត់បន្ថយការនាំចេញស្ករ ដែលជាផែនការរបស់ក្រុមប្រឹក្សាភិបាលរបស់ខ្លួន បានអនុម័តជាលើកដំបូង។ ការបម្រុងទុកនូវស្ករ របស់ប្រទេសថៃចំនួន ៥០០,០០០ តោននៃជាតិស្ករសម្រាប់ធ្វើអេតាណុលក្នុងស្រុកគឺត្រូវបានផលិតសំរាប់ការចំណាយទៅលើការផលិតកាត់ជំនួយ ។ មនុស្សជាច្រើនដែលជាអ្នកផលិតអេតាណុលរបស់ប្រទេសនេះកំពុងប្រឈមនឹងការចំណាយកើនឡើងដូចជាដំឡូងមី។ វត្ថុធាតុដើមមួយដែលត្រូវបានប្រើសម្រាប់ផលិតជាតិស្ករត្រូវបានកើនឡើងតម្លៃលើទីផ្សារដោយសារមានតម្រូវការខ្ពស់ពីវិស័យវត្ថុចំណី។ លោកបានកត់សម្គាល់ផងដែរថា នេះជាការលើកទឹកចិត្តអ្នកផលិតជាតិអេតាណុលឱ្យប្តូរពីដំឡូងឈើទៅជាស្ករឆៅវិញ។ ឧស្សាហកម្មស្កររបស់ប្រទេសថៃ ដំណើរការក្រោមច្បាប់ជាក់លាក់មួយដែលអនុញ្ញាតឱ្យ OCSB គ្រប់គ្រងផលិតកម្មការលក់ក្នុងស្រុកនិងការនាំចេញទៅក្រៅស្រុក។
សរុបសេចក្តីមក ការនាំចេញនូវផលិតផលស្ករស របស់ប្រទេសថៃគឺជាប់ចំណាត់ថ្នាក់លេខ២របស់ពិភពលោកបន្ទាប់ពីប្រទេសេប្រស៊ីល។ហើយចំពោះការនាំចេញនេះ ក៏បានធ្លាក់ចុះបន្តិចដែរ បើសិនជាធៀបជាមួយឆ្នាំមុន៕
ប្រែសម្រួល៖ Brown
ប្រភព៖ vietnamplus
You have to log in before you can reply Login | Register Now

Points Rules

GO TopFast RepPreviousNext ThrBack LisCustomerMobile V
To Top