• tinako
  • Moderator

12Follower

  • tinako
Facebook Twitter Google+ Share

របៀបទទួលទានស៊ុតដ៏ត្រឹមត្រូវ ដែលគ្រប់គ្នាគួរចំណាំ

[Copy link]
639 0
Share
ស៊ុត គឺជាអាហារមួយប្រភេទដែលមានភាពពេញនិយមខ្លាំងបំផុតសម្រាប់មនុស្សគ្រប់ក្រុមគ្រួសារ ព្រោះវាងាយស្រួលក្នុងការចម្អិន ហើយជាប្រភពនៃជីវជាតិដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់រាងកាយ។ ស៊ុតមានប្រូតេអ៊ីនដ៏ល្អ ដែលងាយស្រូយស្រូបយកជាទីបំផុត។

aaa.jpg

ខាងក្រោមនេះ គឺជារបៀបទទួលទានស៊ុតដ៏ត្រឹមត្រូវ ដែលគ្រប់គ្នាគួរចំណាំ៖
  • កុំចម្អិនស៊ុតដោយប្រើភ្លើងខ្លាំងពេក។
  • កុំញ៉ាំផ្លែឈើដែលមានផ្ទុកវីតាមីនC បន្ទាប់ពីទទួលទានស៊ុត ព្រោះវាបង្កើនការស្រូបយកជាតិដែកលើសកម្រិត។
  • កុំទទួលទានទឹកតែបន្ទាប់ពីញ៉ាំស៊ុត ព្រោះវាអាចកាត់បន្ថយការស្រូបយកជាតិដែក ប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូម។
  • អ្នកគួរតែញ៉ាំស៊ុត អ្នកគួរតែញ៉ាំទាំងពណ៌ស និងពណ៌លឿង។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំតែស៊ុតលឿង នោះការទទួលយកអាហារូបត្ថម្ភពីក្នុងស៊ុតមិនមានតុល្យភាពឡើយ។
  • នៅពេលញ៉ាំស៊ុតស្ងោរ អត្រានៃការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមពីក្នុងស៊ុតលើសពី៩៨ភាគរយ ប៉ុន្តែនៅពេលបរិភោគស៊ុតឆៅការស្រូបមានតិចជាង ៨០ភាគរយ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះស៊ុតឆៅមានផ្ទុកសារធាតុបង្កជំងឺជាច្រើន ដែលអ្នកមិនគួរបរិភោគឡើយ។
  • កុំទទួលទានស៊ុតច្រើនពេក គឺក្នុងមួយសប្តាហ៍អ្នកគួរទទួលទានត្រឹមតែ ៣គ្រាប់បានហើយ៕


អត្ថបទដោយ៖ Tinako

You have to log in before you can reply Login | Register Now

Points Rules

GO TopFast RepPreviousNext ThrBack LisCustomerMobile V
To Top